Wie ben ik?


Mijn naam is Lesley, ik ben een dierenvriend, natuurliefhebber en geïnteresseerd in alles wat met gezondheid en duurzaamheid te maken heeft. 

 

De eerste stappen op het pad naar een gezonder leven zette ik in 2008. In die periode kreeg ik te maken met het Epstein-Barr virus (= chronische klierkoorts). De enige manier om mijn energieniveau en immuunsysteem te herstellen was door het roer volledig om te gooien.

Ik besloot om mijn voeding en levensstijl aan te passen en schrapte alle zuivelproducten, geraffineerde suikers en gluten uit mijn voeding. In 2010 kwam ik, in Nederland, voor het eerst in contact met de raw, vegan keuken. En wat erna volgde had ik nooit durven dromen… Na enkele weken van vooral groene smoothies, sappen en salades voelde ik een enorm verschil in mijn energieniveau en gemoedstoestand. Ik had minder slaap nodig, recupereerde sneller en ook mijn immuunsysteem werd steeds sterker en sterker.

Voor ik ziek werd beoefende ik atletiek, en tijdens mijn ziekte had een professor mij verteld dat ik onmogelijk ooit nog zou kunnen lopen. Maar door mijn levensstijl te veranderen liep ik in 2013 mijn eerste halve marathon (wat ik voordien nog nooit gedaan had!). Het enorm goed gevoel dat ik toen had, herinner ik me nog alsof het gisteren was :). En er volgden nog meer halve marathons, waaronder één in de bergen (Spanje).

In dezelfde periode dat ik mijn voedingspatroon veranderde, startte ik ook met Yoga. Door Yoga te beoefenen nam ik eindelijk de tijd om even stil te staan en tot mezelf te komen. Ik leerde mezelf en mijn eigen lichaam beter kennen. Verder merkte ik, onder andere, dat mijn slaapkwaliteit verbeterd was en dat ik beter kon omgaan met de dagelijkse dosis stress.

Al snel liet Yoga me niet meer los en ging ik een intensieve opleiding volgen in de bakermat van Yoga: India.

Ook voor mijn Raw Food Chef opleiding vertrok ik naar de bakermat: Venice (LA), Californië.

Ik volgde mijn opleiding bij Matthew Kenney Culinary (tegenwoordig: Plantlab). 

Matthew Kenney is een bekende Amerikaanse chef die klassiek Frans geschoold is. Deze klassieke technieken gebruikt hij om pure, rauwe voeding te bereiden. Hij is tevens de auteur van talrijke boeken. In Venice, Los Angeles, begon Matthew Kenney met het bereiden van Raw Food. 

Eerst opende hij er zijn restaurant ‘Plant, Food and Wine’ en daarna zijn raw food school ‘Matthew Kenney Culinary’. Zijn opleiding werd door ‘Food & Wine Magazine’ – als enige raw food opleiding – verkozen tot één van de beste culinaire opleidingen ter wereld.

Vanaf 2018 volgde ik in België nog een meerjarige opleiding tot voedingsconsulent. Verder volgde ik in 2019 een opleiding tot Pilates docente aangezien ik dit een mooie aanvulling vind op Yoga. 

Uit het verlangen om mijn twee passies, Yoga en gezonde voeding, te combineren is Lesley Sun Moon Stars ontstaan.

De letterlijke vertaling van het woord ‘yoga’ in het Sanskriet betekent ‘éénheid’. En Hatha bestaat in het Sanskriet uit Ha (zon) en Tha (maan), wat verwijst naar de balans tussen tegengestelden. Hatha yoga is dus de éénheid van zon en maan.De zon, de maan en de sterren verwijzen ook naar het universum. Om het met de woorden van Rumi te zeggen: ‘The whole universe is contained within a single human being – you.’ 

Het antwoord op de vraag naar onze diepste wensen zoeken we meestal buiten onszelf. We surfen op het internet, lezen boeken, of we kijken naar anderen in de hoop dat zij het antwoord wel weten. Maar het antwoord ligt uiteindelijk in onszelf ‘opgesloten’.

Ik wil heel graag mijn passie en ervaring met jou delen, en jou helpen jouw innerlijke kracht en wijsheid te (her)ontdekken.

Namaste

Lesley ☀️🌙⭐


Welke opleiding heb jij gevolgd, Lesley?

 • Sivananda Yoga teacher training, India, RYT 200u – 2016
 • Acroyoga, diverse workshops met nationale en internationale teachers oa. Duo Die (AU), Christina Markouli en Bart Adins, Ruslan en Saar, Tatjana en Marie… – 2016 tot heden
 • Accessible Yoga training (= Yoga voor iedereen: op de mat, stoelyoga en voor mensen die bedlegerig zijn) met Lakshmi Sutter (US), Sivananda, Orléans, RYT 65u – 2018
 • Stoelyoga Masterclass, Yvonne van Helvoirt, Stoelyoga Den Haag – 2018
 • Kinderyoga opleiding, Sivananda, Orléans – 2018
 • Kinderyoga opleiding met Helen Purperhart (NL), Gent, RYT 95u – 2018
 • Alignment-based Yoga, advanced teacher training met Robert Boustany (US), Breda, RYT 500u – in opleiding 2018-2020
 • Pilates opleiding, Jeroen Vancoillie, Grace Pilates Studio, Herent – 2019-2021
 • Yin Yoga & Anatomy, Marcel van de Vis Heil, Yogaloft Gent, RYT 50u – 2023
 • Raw Food Chef training, Plantlab (voormalig Matthew Kenney Culinary), Los Angeles – 2018
 • Voedingsconsulent, De Levensschool, Tongerlo – 2018-2020
 • Integrale Coaching coachopleiding, YourCoach, Gent – 2022
 • Diverse meerdaagse workshops en seminaries met David Wolfe, Brian Clement (Hippocrates Health Institute), …, Amsterdam – 2012 tot heden

Zoals iedere Yogi blijf ik een levenslange student en sta ik open voor de vele levenslessen die yoga te bieden heeft, waaronder oa loslaten. Ik volg ook geregeld nieuwe workshops en opleidingen, maar bovenal leer ik uit mijn eigen dagelijkse yoga beoefening en meditatie.

Neem gerust een kijkje op de volgende pagina's !