Welkom bij Kinderyoga


WAT IS KINDERYOGA?

Kinderyoga is een combinatie van Yoga en spel waarbij plezier voorop staat. Tijdens de les maken de kinderen spelenderwijs kennis met Yoga. In een kinderyogales wordt er afwisselend gewerkt rond inspanning en ontspanning. De traditionele Hatha yogahoudingen worden omgezet naar de leefwereld van kinderen en ook ademhalings- en concentratieoefeningen komen uitgebreid aan bod. De yogalessen worden opgebouwd rond een thema zoals de jungle, vakantie of we zijn superheld voor een dag. De lessen zijn telkens anders maar hebben een vaste opbouw. Zo starten we elke les met een activiteit om in de sfeer van de les te komen. Vervolgens is er een opwarming, ademhalingsoefeningen en yogahoudingen. Op het einde van de les is er een ontspanning. Dit kan een visualisatie zijn waarbij een verhaal verteld wordt maar dit kan ook een kindermassage zijn.

WAAROM YOGA VOOR KINDEREN?

Kinderen groeien op in een stresserende maatschappij, in een druk gezinsleven, worden geconfronteerd met opdringerige media en prestatiegericht onderwijs. Totdat ze een kinderyoga les volgen. In de les gaat het om het plezier en niet om de techniek en prestatie. Iedereen is uniek en mag zichzelf zijn maar steeds met respect voor eigen grenzen en die van anderen. Belangrijk is dat de kinderen zich er goed bij voelen en plezier beleven aan zichzelf en anderen.

Lees hieronder meer over ouder-kind yoga!

WAT IS OUDER-KIND YOGA?

Ouder-kind Yoga is kinderyoga samen met je kind. Het is goed voor lichaam en geest van zowel ouder als kind, en het is ook nog eens superleuk om te doen!

Tijdens deze lessen staat de verbinding ouder-kind centraal, het is een puur quality time moment tussen ouder en kind. Bij ouder-kind Yoga gaat het om het plezier en niet om de techniek en prestatie. We gaan samen op ontdekkingsreis op onze eigen manier en op ons eigen tempo. Er is geen druk, er zijn geen verwachtingen, er zijn geen verplichtingen,… We mogen gewoon ons pure en unieke zelf zijn.