Welkom bij Stoelyoga


WAT IS STOELYOGA?

Stoelyoga beoogt dezelfde effecten als de klassieke yoga maar vanop de stoel. 

 

Een stoelyogales bestaat uit het uitvoeren van zachte yogahoudingen (asana’s) op een stoel. Daarnaast is er aandacht voor ademhalingsoefeningen (bewust leren ademen) en meditatie of ontspanning.

VOOR WIE IS STOELYOGA?

Deze vorm van yoga is geschikt voor iedereen die yoga wil beoefenen en voor wie het te vermoeiend is om (lang) te staan. Stoelyoga is bijzonder geschikt voor mensen met lichte fysieke beperking(en) en chronische aandoeningen, bij slijtage, herstel van ziekte/operatie of voor ouderen.

 

Het biedt mensen die beperkt zijn in hun bewegingsvrijheid de gelegenheid om in beweging te komen en te ontspannen. Tijdens de lessen staat het respecteren van jouw eigen mogelijkheden centraal en de les wordt aangepast aan jouw persoonlijke situatie en leeftijd.

Stoelyoga is eveneens een toegevoegde waarde voor mensen met een zittend beroep. Veel oefeningen kun je ongemerkt doen, bijvoorbeeld tijdens de middagpauze of een powerbreak van een vergadering. Een andere mogelijkheid is een volledige les aan het begin of einde van een werkdag. Dit werkt niet alleen in het voordeel van de medewerkers maar ook van het bedrijf oa door een positieve werksfeer, stressvermindering en een hoger arbeidsrendement.

WAAR & WANNEER?

Meer info volgt binnenkort! Laat gerust weten dat je geïnteresseerd bent via het contactformulier.