Welkom bij Yin Yang Yoga


Yin Yang Yoga is een fusie van Yin Yoga en Yang Yoga.  

Yin Yoga 

Yin Yoga is een rustige yoga waarbij er veel tijd wordt besteed aan elke houding. Door posities langer aan te houden verdwijnen blokkades, gaat energie stromen en ontspant je lichaam volledig. 

Yang Yoga 

Yang Yoga staat voor het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. Deze vorm is dus veel dynamischer en actiever.  

Waarom Yin Yang Yoga?

Snak je naar ontspanning? Maar wil je tegelijkertijd een intensieve yoga sessie doen? Dan is Yin Yang Yoga perfect. Het is een perfecte balans tussen ontspanning en intensiteit.  Laat de stress varen en bouw innerlijke kracht op.  

De sessie start met krachtige houdingen die ons lichaam de kans geven om vastgelopen stress te ontladen en innerlijke kracht op te bouwen. Nadien houden we yin houdingen enkele minuten aan. Hierdoor komt het zenuwstelsel volledig tot rust.

We brengen onze aandacht naar binnen en komen dieper in contact met onszelf. We eindigen met een geleide relaxatie.

Er is ook steeds voldoende aandacht voor de ademhaling, Pranayama.

Tijdens de lessen zal je ontdekken dat Yoga veel meer omvat dan enkel de houdingen (Asanas). Achter Yoga zit een diepgaande filosofie die je helpt balans te vinden, in jezelf en in de wereld. Het achtvoudig pad zoals beschreven in de Yoga Sutra’s van Patanjali wordt beschouwd als de grondtekst van de yogafilosofie.

Door Yoga te beoefenen zul je je fitter, energieker, gezonder en rustiger voelen. Klik onderaan deze pagina op de link naar enkele leuke filmpjes.