Welke yogamat kiezen (met kortingscode)?

Mensen vragen mij vaak welke yogamat ik zelf gebruik of welke yogamat ik hen zou aanraden.

Een Manduka yogamat zie je veel terug in diverse yogawinkels en -studio’s. Het is een yogamat die je in diverse kleuren kunt kopen.

Manduka is een van de beste merken voor yogamatten. Dit is ook terug te zien in de prijs. Maar ik zal je hieronder uitleggen waarom je deze investering misschien toch wilt doen.

Zelf heb ik gekozen voor een  Manduka Prolite yogamat voor onderweg en een Manduka Pro mat voor thuis.

Buiten een Manduka Pro(lite) mat is er bij Manduka, en ook andere merken, genoeg keuze bij het kiezen van een goede yogamat. Dit maakt het kiezen tegelijkertijd ook juist weer moeilijker.

Ik zal hieronder mijn ervaringen met je delen over het kiezen van een Manduka yogamat.

Na een aantal yogamatten geprobeerd te hebben, die vaak net iets te dun of te dik waren, het materiaal snel kapot ging, of waar ik regelmatig op uitgleed, kwam ik uiteindelijk terecht bij een Manduka yogamat

In eerste instantie niet direct mijn keuze, omdat ik ze nogal prijzig vond. Ik nam dus genoegen met goedkopere matten, maar die matten gingen snel stuk. En aangezien ik geen verdere garantie meer had op de yogamat, moest ik dus keer op keer een nieuwe aanschaffen. 

Voordelen van de Manduka Prolite yogamat

De normale afmetingen van een Manduka Prolite yogamat zijn 61 cm x 180 cm x 4.7 mm. Maar als je erg groot bent, dan is er ook een Manduka yogamat van 200 cm beschikbaar. 

Daarbij is de Manduka Prolite yogamat een duurzame mat. Er komen geen schadelijke kleurstoffen aan te pas. De PRO-serie is STANDARD 100 gecertificeerd door OEKO-TEX en wordt dus op een milieuvriendelijke manier verwerkt. Dat vind ik erg belangrijk.

De dikte van 4.7 mm zorgt voor een goede grip en een comfortabele yogasessie. De ondergrond kan in het begin als wat glad ervaren worden in verband met een tijdelijke kleine coating op de bovenkant. Deze verdwijnt snel, waardoor je uiteindelijk zelfs tijdens het transpireren grip op de mat blijft houden.

Je kunt de mat trouwens gemakkelijk op zowel tapijt als laminaat gebruiken. De onderkant van deze Manduka yogamat maakt het mogelijk dat je op verschillende ondergronden je yogamat kunt gebruiken. Er zit een antislip patroon onder.

Met mijn intensieve gebruik van de yogamat vind ik het ook super dat de Manduka Prolite een levenslange garantie heeft. Dit geldt trouwens ook voor sommige andere Manduka yogamatten.

Na een langere periode van intensief gebruik zie ik nog steeds weinig tot geen gebruikssporen. De Manduka Prolite zou een lange levensduur moeten hebben en slijtvast zijn. Dit kan ik tot nu toe bij mijn yogamat alleen maar bevestigen.

Ik vind het ook heel belangrijk dat de mat hygiënisch is. Het voordeel van de Manduka Prolite op dit gebied is dat de yogamat van materiaal gemaakt is dat geen vocht of andere afvalstoffen opneemt. Als je de mat afveegt, is deze eigenlijk alweer direct schoon!

Ben je geïnteresseerd in een Manduka yogamat, of blokken, riem, meditatiekussen enz., dan kan je die met 15% korting kopen als je kortingscode 'LESLEYYOGA' ingeeft bij het afrekenen.

Of gebruik onderstaande link, dan wordt de kortingscode automatisch toegepast bij het afrekenen:


 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.